Diskuse

Bohyně z Hygie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

V Rakovníku Hygie nebyla, ale kadeřnictví dvě. Přesně, jak píšete, moje maminka chodila ke Zdence. Pamatuji zvláštní zařízení na "trvalou", byl to stojan, kotouč nahoře, z toho visely na šňůrách natáčky. Jo, a taky se dělala "foukaná". Miluji, když mne někdo víská ve vlasech. A kdysi dávno v Černé růži v Praze mi hlavu myl muž! Zážitek na celý život!

0 0
možnosti
MV

no jooo vlastne, jeste foukana...to se mi uplne vyfouklo z hlavy!

dekuju za pripomenuti a preju fajn den

0 0
možnosti
MN

Marku, četla jsem tenhle blog jako ve snu...moje maminka pracovala jako kadeřnice v Hygii a pro všechny kolem byla Jiřinka, trávila jsem tam své dětství mezi těmi velkými sušáky, povídáním a voňavým lakem a ta zvláštní vůně se vážně nedá zapomenout. Fakt jste to napsal tak, že mi zase bylo těch 6...díky . Maja

0 0
možnosti
MV

rado se stalo, Majo

preju fajn patek

0 0
možnosti
DP

Výborný, už se těším, až mi v sobotu taky 'udělají hlavu'. V kadeřnictví v Humpolci mají sice novou techniku a přípravky, ale atmosféra je tam úplně stejná.

0 0
možnosti
MV

dobry vecio proste trvaj...

0 0
možnosti
JB

Teda Marku! Byla jsem tam! Ohromně jste to povyprávěl! I já jako holka chodila k naší kadeřnici v ulici za rohem. Byl to suterén, žádná Hygie, ale vždycky mi přišlo líto, že už jsem na řadě, chtěla jsem si to víc užít, tu vůni a krásu. Děkuji!

0 0
možnosti
MV

tak to mam radost, ze jsem se "trefil"

0 0
možnosti
KL

tak a hned ráno jsem se vrátila o 35 let zpátky, do Bíliny, do roháku na náměstí, kde mámě "vyráběly holky na hlavě ovci" (jak se párkrát vyjádřil táta). Vybavila se mi ta vůně, i rozhlas tam byl a bílý pláště, i červený křesílka :-):-):-) Díky Marku!! Jo a jsem ráda, že Vaše maminka je v pořádku :-)

0 0
možnosti
MV

to je skvely, jak par slov dokaze fungovat - jak vidim u Vas, Katko, i od ostatnich. dekuju!

a za mamu jsem taky rad - to vite...

0 0
možnosti
JJ

Krásné a poetické pohlazení na duši.Díky,pane Valičku.:-)R^R^V

0 0
možnosti
MV

rado se stalo, Jiri...mejte fajn stredu

0 0
možnosti
HA

Koukám, že to ve Vás zanechalo opravdu hluboký dojem:-), skoro jako od Vladimíra Mišíka "Stříhali dohola malého chlapečka", jenže to bylo v té oficíně. Pěkně jste se rozjel, až Vám asi uniklo, že jste napsal "čepicy"....

0 0
možnosti
MV

no vidite, jakej jsem hlupak! stane se. dekuju za upozorneni a upravim

fajnovej den preju

0 0
možnosti
VF

Moje sestřenka vládla venkovskému kadeřnictví. V jediné podlouhlé místnůstce stála řada židlí pro čekatelky, na jejím konci sušák - taková ta helma. U jediného zrcadla "mistrová" provedla patřičné úkony pro výrobu trvalé a posadila polotovar pod sušák. Pak to začalo. Dámu pod hlučným sušákem všechny čekatelky pomluvily od hlavy až k patě. Pod sušákem se postupně vystřídaly všechny zákaznice a probrala se celá vesnice. Kam se hrabe Prásk, Blesk, Pro ženy ......a tak dál.;-)

1 0
možnosti
MV

tak to teda musela bejt "oficína", Věro...

dekuju za cteni a preju fajn stredu!

0 0
možnosti

Tak Marku, toto je jeden z nejlepších blogů, co jsem od tebe četla! R^R^R^ Napsal jsi to fantasticky, v tom kadeřnictví jsem doslova seděla a nasávala ty vůně, tu atmosféru...prostě přímo boží blog! ;-)

2 0
možnosti
MV

vubec netusim, co se stalo, ale par slov o kadernictvi, jak vidim z diskuze, prijemne lidem zamotalo hlavy... z toho mam radost! fajn den preju, Mirko a děkuju

0 0
možnosti
MM

....no tedáá, parádní.. Marku a ještě bývaly "fixírky", takový ten lak na vlasy,kde byla baňka ze skla a dole gumový balónek, vydávala spec.zvuk a ten lak zvláštně voněl...celou cestu domů a ještě se říkalo "vzadu do košíčku"...prostě mělo to svou atmosféru a ten popis je dokonalý. Ještě stačilo, aby kadeřnice řekla: "a jak vám to minule dopadlo" a dotyčná sedící se vždycky!!! chytla a už to jelo. Vzpomínky, které se čtou s úsměvem..

0 0
možnosti
MV

gumovej balonek byl takovej skoro oranzovej, ze jo? tohle si z Hygie nepamatuju, ale vim, ze ho mela mama doma a ja a bracha jsme si s nim delali "cucfleky" na krku.... Marcelo, diky za cteni a fajn den preju

1 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik