Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tak tak, Marku. Zase to vidíš stejně jako já.

0 0
možnosti

sem tam se lidi shodnou a kdyz ne, tak maji chut o neshode pripadne diskutovat, Zuzko

0 0
možnosti

Z 99% souhlas. Akorát - Proč mladí vystudovaní lidé odcházejí z Česka za prací a životem jinam?

Zdroj: https://valicek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654164

bych trochu změkčila - mladí sice odcházejí, ale odcházejí studovat, naučit se jazyk, zkusit si práci někde jinde, nabrat zkušenosti. Pak se většinou vracejí, někteří si i partnera přivedou. Samozřejmě ne všichni. Ale tento bod bych neviděla tak černě. :-)

0 0
možnosti

vite, Dano, ja mam v posledni dobe trochu jine zkusenosti a poznatky. deti, ktere vedle me vyrostli do dospelych a meli moznost studovat venku se sem sice vraceji, ale vetsi cast z nich se rozhodla zit jinde. duvod? prijemnejsi chovani mezi lidmi, otevrenejsi spolecnost, atd

a, nerad, ale za pravdu jim castecne davam - viz soucasna situace i tady na blogu iDnes

diky za cteni a fajnovej patek preju

0 0
možnosti

Marku, možná je to tím, že v době komunistů a jejich přisluhovačů bylo společnosti předkládáno, že jsou si všichni "rovni". Nikdo nic neměl, ale velká většina měla moc. Moc nad druhými, neboť všude byl nějaký domovní důvěrník, člen uličního výboru atd a ti sledovali, hlásili nebo alespoň anonymně udávali.

Po 89 mohl každý dokázat sám za sebe svoje schopnosti. Někteří to zvládli, někteří ne a v těch se znovu v této době probouzí za bohaté podpory a příkladu shora naděje na návrat jim doby známé. Udávání je teprve v plenkách a tak se alespoň vrhají pomocí urážek a dehonestací na všechny, kdo s nimi nesouhlasí.

Je to vidět napříč každým blogem. Čím slušnější odlišný názor, tím urážlivější, jízlivější a sprostší útok a ještě ho nazývají diskuzí.

Nemlčící jsou naděje.

Děkuji, že píšeš...nejde mlčet.

3 0
možnosti

Nike, ahoj, citim to podobne. Dukaz, jak take pises, je i zde na iDnes blozich. Na jedne strane slusne reakce na neslusnosti a lzi a na druhe strane urazky a prikazy.

Nejde nemlcet.

diky za cteni

0 0
možnosti
Foto

Pane Valíčku,

jen mi z Vašeho článku není jasné, kdo vlastně onemocněl.

Zda ti, kteří respektují výsledky svobodných a demokratických voleb, nebo ti, kteří je nerespektují.

1 0
možnosti

Potrefená husa zakejhala!;-D

0 0
možnosti

"Přej a bude ti přáno" v Česku onemocnělo neštovicemi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pustím si fanrastickou dvojici Ella Fitzgerald and Louis Armstrong - Ella and Louis (1956) - [Classic Vocal Jazz Music] Doporučuji!! , nechám si donést horkou Lavazzu Gold Selection, pustím si firemní články, dívám se jak to na účtu pravidelně naskakuje a přitom čtu příspěvky pod tímto článkem.

Prostě pohoda, kterou přeji všem.

Mám rád demokracii.

:-)

0 0
možnosti
Foto

No, neštovice, jsou dvojí, ty plané přejdou, svědily nějakou chvilku, ale je po nich doživotní imunita a pes po nich neštěkne.

Pak byly ty pravé, hynuly na ně miliony, a nechaly doživotní následky.

Které máš prosím na mysli Marku?

0 0
možnosti

tezka otazka, Tomasi, ale jak vis, jsem optimistou, takze planata bych radeji

dekuju za cteni a hezkej patek preju

0 0
možnosti

Marku, řeknu Vám to takto:

Myslím, že řada problému by se minimálně umenšila, kdybychom uměli rozlišovat věci podstatné od těch méně podstatných až nepodstatných. Chcete příklad? Do dneška třeba nechápu, jak se mohla strhnout taková neuvěřitelná mediální smršť, když Zeman ukázal tou svoji "magickou" hůlčičkou na jednání se Sobotkou směrem k mikrofonu. Druhej den toho byly plný noviny a internet. Mnozí se rozčilovali, jak poklesla důstojnost atd. atd. Avšak, když vzpomeneme třeba na bývalého francouzského prezidenta Hollanda a jeho nevěru, tak mi řekněte, co je vlastně z etického, společenského a mravního hlediska závažnější prohřešek? A že by česká média informovala o jeho kauze alespoň v poloviční intenzitě ve srovnání s tou

zemanskou? Ani vzdáleně. Víte, já znám lidi, kteří mluví takovým způsobem, že Zeman je proti nim slušňák z nedělní školy, ale třeba v životě nikoho nepodrazili a když je člověk ve sr..., tak se ho zastanou. S naprostou samozřejmostí. Prostě mají takovej ten poctivej, fortelnej morální grunt. Kterej někteří elegáni, především ve vysoké politice, nemají a spíše je charakterizuje jistá "hadovitost", někdy až zákeřnost. A především pak egoismus, povrchnost a sobectví, touha po moci. Zajisté není nic špatného na tom, vyjádřit, přiměřenou, slušnou formou, svůj názor. Není ovšem v pořádku vnucovat, často s pocitem nadřazenosti, tento svůj názor ostatním. A neštítít se použít třeba i manipulace, zastrašování, nátlaku apod. A tohle dnes vidím, že se to pomalu stává podstatným problémem (zdaleka nejenom) naší společnosti. Myslím, že jsme svědky a dokonce přímými účastníky "střídání mocenských stráží", kde nová garda postupně nahrazuje starou, ta se ještě nechce vzdát (moc chutná tak opojně) a tak kolem sebe kope.

pokračování ...

4 0
možnosti

Upřímně doufám, že se to obejde co nejvíce beze ztrát - těch našich - obyčejných lidí. Co s tím můžeme udělat? Především naučit se rozlišovat podstatné od nepodstatného.

Hezký pozdní večer :-)

4 0
možnosti

I z toho vzorového Německa odchází hodně mladých vzdělaných třeba do USA, Švajcu aj. Něco se po letech vrátí, něco nikoliv. Svět je globální a svádět toto na Zemana a Babiše je legrační.

Glorifikace celebrit i rádoby celebrit - bohužel je takový svět i na bájném Západě - zase za to může Zeman?

Zeman měl už být v důchodu, Babiš na Slovensku, Krnáčová primátorkou Blavy.

Hledáte viníky na špatné adrese a ulice (český Majdánek) nic nevyřeší.

4 0
možnosti

zminil jsem ve svem blogu nejake konkretni jmeno? myslim, ze ne

ale pro jistotu si text jeste jednou prectu

a pokud tak ironicky pisete o "ceskem Majdanku", tak je to Vas nazor a ja ho respektuju

nicmene....po jednom takovem "majdanku" pan Ondracek "prozrel" - takze ucinek setkani nespokojenych melo

diky za cteni a fajn dny preju

1 1
možnosti
Foto

H95a17n26a 74V28l82k67o56v55á

15. 3. 2018 20:42

Víte, Marku - společnost je rozdělená, ale to co popisujete se děje z obou stran. Můžu mít tisíc výhrad k Zemanovi, Babišovi.... ale Schwarzenberg je taky mírně odtržen od reality. Jak nemusím paní Udženiju, tak přece jen mi ODS přijde nejvíc při smyslech.

A to je ono - národ je rozdělen na "dolních 10 milionů" - Zeman+Babiš a ty co se považují za "elitu" - TOP 09 a její demonstrace.....

Člověk co nemá touhu být "elitou" a vidí svět reálně je prostě.... těch zbývajících zhruba 10%.

3 0
možnosti
Foto

H50a37n18a 49V14l42k20o27v34á

15. 3. 2018 21:31

P.S. Teď jsem si tak nějak ze zvrácenosti pustila Soukupa a musím zopakovat, že soudný člověk by se zde rozhodně uživil. Protože všichni se vymezují, všichni chtějí aby se to vyšetřilo, ale důkazy nedodá nikdo....

Milion Euro na stole, demonstrace - projev demokracie....novináři dle pí Šilerové můžou psát co chtějí )pokud je teda zrovna někdo nezastřelí...) atd. ....

Ženou lidi na náměstí.... a na nás je abychom jim to vysvětlili....

teda mně, dokud mi někdo nepřinese hlavu vraha na stříbrném podnose ... to nikdo nevysvětlí.

2 0
možnosti

Prosím vás, nevíte co je se Standou?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik