Diskuse

Bylo jich pět

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Přidám jedno heslo z roku 1968: Kolder, Indra, Šejna - všecko banda stejná. Ale podobné bandy jsou i dnes. Jen mají jiná hesla.:-(

Á, právě mě pozorný admin smázl. Byla věta - ..."pan Hermánek se svým vlastním výkladem historie"... a já jsem to slovo "výkladem" pozměnila. Inu, pořádek musí být.

0 0
možnosti
Foto

Jasně- na Hermánka útočit je tak nějak v místním "tónu"...(slabochů co potřebují za každou cenu někam patřit a nemají na vlastní názor;-D)

A hlašte, pí F. - já jsem o pár levelů nad vámi a vlastní názor mám a s nahlašováním si dokážu poradit....;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Já jsem pamětnice, tak bych, přidala něco veselejšího, - vtipy, které se tehdy vyprávěly. U zubaře: "Co že je, pane doktore, třeba vytrhnout? Š(v)estku vpravo nahoře"... anebo Přijšel jeden z práce domů a ptá se manželky: "Máňo, jsem já podobnej na Kapka?" "Né? Tak to se divím, tuhle v šalině se ptám jedné ženské kolik je hodin, a ona prý, "nejste vy, "kapku" blbej? Právě zvoní u Jakuba." A o Indrovi si vzpomínám jenom to, že mu vzkázali z rodné obce (tuším) Dubňan, že pokud tam přijde, vyženou ho z dědiny "sviňskýmˇ krokem. O dalších si nic nepamatuji. Byly to smutné časy...[>-]Rv

0 0
možnosti
Foto

Taky bych měl jeden. Když se ve Francii stal prezidentem Giscard d'Estaing, sešel se Štrougal s Husákem a kuli plány: "Hele, tak to my si taky dáme před příjmení nějaké to "de". Třeba DeHusak a DeStroug, to by znělo fantasticky, ne?" Pak se začali chechtat: "Ale tohle raději Vasilovi neporadíme!"

2 0
možnosti
Foto

R^je dobré a vlastně i nutné si některé věci stále znova připomínat

0 0
možnosti
MV

furt dokola!

jak aktualne vidime, je to treba, je to treba, je to treba

0 0
možnosti
Foto

Víte Marku, původně jsem sem ani nechtěla přispívat. Mám ráda Vaše pohodové blogy a i v tomto politickém Vám dávám za pravdu. Jak mám ale v povaze (a na rozdíl od té zdejší silné kliky) vidím věci v širších souvislostech.

A tak to levičáctví vidím třeba u Zelených nebo (a to zoufale transparentně) u našeho Žít Brno včetně klientelismu....

A co se týká zvacích dopisů- minulý týden hnutí Žít Brno které má 5 zastupitelů z 55 navzdory odporu všech zbývajících zastupitelů (50...) poslalo do Itálie zvací dopis pro migranty. Bez ohledu na nějakou státní nebo komunální politiku.

O migrantech bylo napsáno mnoho a je to předmětem jiných diskusí.

Dalo by se o tom na úrovni Brna diskutovat - Žít Brno ovšem udělá gesto s nedozírnými následky (všichni víme jak dopadlo Německo po pozvání Angely Merkelové pro Syřany...Blízký východ a půl Afriky se najednou stalo Syřany z Aleppa...)

Takže dle mého nejsou největším nebezpečím současní komunisté kteří mají Kainovo znamení na čele ale tihle neomarxisté ohánějící se demokracií, kterou ovšem od základu nechápou.

0 0
možnosti
KT

Vidím to podobně, i když v jednom s vámi nesouhlasím. Komunisti mají sice stigma, ale už se zase nenápadně posunuli blíže k moci. Nemusejí být přímo ve vládě, stačí jim moc zákonodárná a tím nástroj k vydírání toho, kdo se nechá.

Neomarxismus, který bují v několika stranách a nejen u nás, je jistě větším nebezpečím. a s komunistickou ideologií si nezadá, jen zatím tolik nevystrkuje na odiv ty nástroje k uchopení moci. Ale už to začíná: umlčování nepohodlných názorů, ostrakizace a snaha o řízení životů spoluobčanů do nejmenších podrobností.

Mnozí tomu ještě tleskají, protože se to náhodou týká něčeho co, jim vadí chovají se podle známého:.Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.

Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.

Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.

Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.[

2 0
možnosti
Foto

Marku, politika mě nebere, ale tenhle blog se Vám povedl.

0 0
možnosti
MV

radeji bych byl, Bohunko, kdyby si lide vic pamatovali a davali do souvislosti...

pak bych tohle nemusel psat

nikdo - NIKDO - z blogeru se ke "kulatemu vyroci" toho hnusnyho oficialniho poklonkovani Rusku a zrady naroda za celej den nevyjadril

1 0
možnosti
MS

R^R^

K tomu, co vše by se mohlo v rámci demokratizačního procesu stát, bych připojil možná nejzávažnější důvod, kterého se komanči báli jako čert kříže - že by KSČ mohla přijít o vedoucí úlohu ve státě, zakotvenou dokonce v Ústavě.

2 0
možnosti
MV

o tom zadna, Milane

slo o vlastizradu. tecka. ze nebyli vinici (autori dopisu pod nim podepsani) nikdy potrestani je chybou NAS VSECH

0 0
možnosti
MV

koukam, ze se sem krome Preslera a Macka dosud nedostavili zadni zastanci komunistu - Standa, Petrik a podobne

jejich sebereflexe mi dela radost!

4 0
možnosti
KT

Petřík je zde, ale nějak ztratil řeč.;-D

1 0
možnosti
LJ

Rusové se v srpnu odvolávali na tento dopis, který nemohli nechat bez povšimnutí, nenapsali však, kdo ho podepsal. Jména těch pěti osob byly po celou dobu normalizace tajná, jen lidé více nebo méně přesně odhadovali, kteří to jsou.

2 0
možnosti
Foto

Pamatuji si velmi dobře, že ta jména se prozradila. Už v září 1968 byla známá. Měli jsme je připíchnutá na nástěnce na internátu střední školy i s patřičnou jadrnou poznámkou. A dlouho nikdo ten papír z nástěnky nesundal, tehdejší komunisté mezi pedagogickým sborem byli potichu a chodili se sklopenýma ušima.

1 0
možnosti
Foto

Jen tak na okraj, byl někdo z nich odsouzen za vlastizradu? Pokud vím, tak byl pokus na Slovensku soudit Vasila Bilaka, ale tam bylo stíhání direktivně zastaveno.

Neprahnu po žádných odplatách, ale kvůli vědomí národa o platnosti práva pro všechny bez výjimky měly rozsudky padnout.

4 0
možnosti
VV

Jiste, nebyli jsme jako oni.

Domnivam se ze jeste v roce 1990 byl za vlastizradu jen jeden jediny trest. A podle mne pro tato individua by byl jeste prilis mirny.

Ale jak se rika vrana vrane oci nevyklove a ceske soudnictvi je porad jeste prospikovano temi byvalymi kamarady.

2 0
možnosti
Foto

Připomínat, připomínat, připomínat [>-]R^

Pokud mladší ročníky ten dopis neznají, tady je text:

https://cs.wikisource.org/wiki/Zvac%C3%AD_dopis

Schválně jsem si vygůglil i stanovisko KSČM a podle očekávání jen obecné fňukání nad rozdělenou Evropou a obligátní připomínka tichého souhlasu NATO.

https://www.kscm.cz/cs/nase-strana/dokumenty/dulezite-dokumenty-k-minulosti/stanovisko-k-vyroci-21-srpna-1968

Ale po nějakém distancování se od této arcilotroviny ani vidu ani slechu. A dokud komunisti nenajdou odvahu ty v článku uvedené prospěcháře a morální trosky jasně odsoudit, hnilobný puch zrady vlastního národa se za nimi potáhne dál, přes spáleniště, přes krvavé řeky.

4 0
možnosti
KT

Ten dopis ale ani není tak důležitý, charakterem komunisti nikdy neoplývali a zrada je obsažena i v základních tezích. Nakonec zrazovali své nejbližší přátelé, do nebes vynášeli zrádce rodiny, takže zrada vlastního národa nebyla celkem nic k podivu.

I kdyby se distancovali od předešlého konání, od základů své ideologie se odvrátit nemohou, to už by pak byla ideologie zcela jiná. Sociální spravedlnost v jejich podání, je jen vějičkou pro ty méně chytré, aby měli v zádech někoho, kdo je podrží u moci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik