Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TL

Souhlasím s Vámi,samozřejmě R^

Nevidím moc velkého smyslu pokračovat v diskuzi, vše podstatné jste uvedl ve weblogu Vy a rozsívačů moudrostí je tady dost...

Snad jen remark k jediné záležitosti, stále se opakující (akcentujete rovněž i Vy),

nekonzistence vyjádření vládních činitelů. Když nic jiného, mohli by zvládnout jednotný postoj vůči veřejnosti. To co předvádějí skutečně chytře a důvěryhodně nevypadá. Není omluvou, jak kdosi níže uvádí: jeden má staré informace, onen zase novější ... od března přeci již znají informační toky, související s pandemií a mohou se dle toho chovat....

1 0
možnosti
Foto

Ale ale, to je nějaká vzpoura. Já vidím jedno: Agrofert jede, velký fabriky jedou, velký obchodní řetězce jedou, co stojí, jsou malý firmičky a živnosti. Bodejť by bylo potřeba EET a jeho šikanózní kontroly - současný zákaz podnikání je k vyhubení živnostníků mnohem vhodnější. A vy tady melete hlouposti o špatné komunikaci. No to jste mne opravdu rozesmál....

1 0
možnosti
Foto

Pane Valíčku, zdravím Vás. Pěkný článek, podnětná diskuse, tak jak to mám rád. Ale abych se taky vyjádřil, k věci. Ta komunikace vlády je jistě na pováženou. A k tomu koronaviru. Ten koronavirus, ten jeho mechanismus šíření, to je věc přímo nelehká. Je to věc, abych to tak řekl, které néé každý tak docela rozumí. Přitom, kdo má oči otevřené, vidí tu věc jasně. A já bych k tomu řekl jen jedno slovo: Plátno. - - - - O co tu jde. Na jaře nebyly v obchodech ty průmyslově vyráběné roušky. Lidi si doma našili svých roušek habakuk. A z čeho to našili - z plátna. Nebo z úpletu, z kepru, ba i ze záclon si našili. A jak to fungovalo - virus se na jaře podařilo zastavit. Kdežto teď, když takřka jeden jako druhý nosí ty průmyslově vyráběné roušky, virus se šíří, řadou nekontrolovatelnou. Opravdu nevím, proč nikdo nevidí tu souvislost. Je to opravdu do očí bijící. A my si tady hrajeme na to, že to spolu nijak nesouvisí. Souvisí. A je zjevné, že pan Babiš má velmi špatné rádce, když mu toto nikdo z nich neřekne. Od čeho jsou placeni? Dobře placeni. A nedělají nic. Pak se to svádí na nás, na obyčejné lidi, ty problémy. Přitom jsou tu poradci, dobře placení. Statisíce, miliony berou. Žádný z nás, z obyčejných lidí, nebere takový prachy. A pak se to má někam pohnout. Tak to je, a já na závěr ještě jednou říkám to jedno jediný slovo: PLÁTNO.

0 0
možnosti
Foto

Jo a pro opravdu 100% účinné roušky bychom to měli šít z toho nejlepšího plátna - z PLÁTNA TURÍNSKÉHO.

0 0
možnosti
Foto

Marku, přesně tak! Bereš mi moje myšlenky...

2 0
možnosti
JM

Připomíná mi to titul filmu - Zahulíme, uvidíme...

6 1
možnosti
MV

Minus omylem, pardon. Taky mi to tak připadá. Měli by změnit dealera - dost šílenej matroš...

1 0
možnosti
Foto

A pak zase přibrzdíme a tak stále dokola.

Mechanismus šíření coronaviru není dostatečně prozkoumán. Existuje jedna hypotéza, že virus šíří především "přenašeči", kteří sami nemají ani ty nejmenší příznaky, u jiných infekcí to bývá také tak. Ani plošné testování tu nepomůže, protože dotyčný přenašeč bude otestován jako pozitivní, ale protože se u něho neprojeví příznaky, půjde zase "do oběhu".

Dále existuje možnost, že se virus šíří přes prostředníka. Jak to může fungovat, najdete u motolice, kde je prostředníkem mravenec.

Dále se nabízí jako prostředník - netopýr. Nebo cokoliv jiného. Např. chléb Penam.

Ale pokud si naši odborníci myslí, že zákazem prodeje bot dají koronáči ránu do vazu, tak se budou divit.

4 0
možnosti
IM

A co jiného chcete dělat?Zavřít ,strašit a omezovat na věčné časy?Informace popírá jedna druhou,novináři pouštějí ,,zaručené "zprávy,léky na tento chřipkový vir stejně nejsou a s vakcínou se jděte vysmát,většina lidí se k ní postaví jako k očkování proti chřipce i přes veškerou přípravnou mediální masáž.Všechno otevřít a promořovat,snad budou lidé disciplinovaní.

6 9
možnosti
MV

strasit neni snad doufam treba. vsichni vidime, co se deje.

jak se ruzni lide chovaji - s tim nic neudelam ani ja, ani Vy.

v blogu komentuju predevsim pretrvavajici nekoncepčnost (pry pouceni z prvni vlny...), rozdily v komunikaci jednotlivych clenu vlady a uroven komunikace z ust pana min zdravotnictvi ve forme: odbrzdime, uvidime

dekuju za cteni a klidnejsi dny nam vsem preju

9 0
možnosti
PC

Pane Valíčku,

je opravdu velmi smutné, když tolik lidí věří, že lockdown může zastavit šíření viru. Sama WHO toto zcela popírá a vyzvala už vlády na celém světě, aby od lockdownů upustily. Bohužel však mocným tohoto světa lockdowny vyhovují, protože se jim nejedná o nic jiného než o demolici ekonomiky, zdravotnictví, vzdělávání a kultury a uvržení co největšího počtu lidí do naprosté chudoby. Následkem toho všeho bude samozřejmě masivně přibývat nemocí s fatálním koncem. Stali jsme se rukojmími bohatých ke splnění jejich snu být ještě bohatšími a mocnějšími.

Proto jsou jakékoli spekulace o tom, co přinese otevření obchodů, liché. Dle "potřeby" se zase čísla posléze "upraví" směrem nahoru, protože scénář (podpořený u nás ještě "geniální" PES tabulkou) je dopředu naprosto zřejmý.

To není z mé strany pesimismus, i když je to celé tragické, ale prokouknutí a pochopení zběsileho plánu, který na jaře odstartoval.

Byl bych velice rád, kdyby se to celé nakonec nepovedlo. Ale to může nastat jedině v případě, že to prohlédne většina lidí, která odmítne jít vládě na ruku (nebude podporovat její nesmyslné restrikce) a nepůjde jak ovce na porážku.

6 9
možnosti
MV

mam na epidemie a jejich reseni jiny nazor, nez mate Vy.

nicmene - muj blog se vyjadruje ke stylu komunikace vlady v dobe opravdu neprijemne

dekuju Vam za cteni a klidne dny preju

7 0
možnosti
DR

A co je na tom proboha nepochopitelného? Vy víte v pondělí jak to bude vypadat za týden nebo ještě déle?

Nejvíce smutné je spíše to, že takových mudrlantů se nyní vyrojilo něúrekom.

3 11
možnosti
MV

pokud by slo o prvni preslap v teto dobe, ani bych necekl, pane Rozsivale.

vlada ale tvrdila, ze se v prvni vlne poucila a hle... v komunikace smerem k lidem zadny posun nevidim.

dekuju za cteni a mejte se fajn.

P.S. a kdyz uz tedy slovensky, tak slovensky /bez hacku na "e"/ - ne jako premier - divne ceskoslovensky

8 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik