Napište mi, o čem sníte

Takhle poetickou výzvu bych čekal od Karla Hynka Máchy, Karla Maye nebo nebo Rosamunde Pilcher. Ale že po mně bude chtít něco podobnýho Andrej? 

Snažim se.

Fakt se snažim v blogu nevypisovat zhnusení. Až do předchvíle jsem měl za to, že k ničemu dobrýmu zhnusení nevede. Zatínal jsem zuby, často si otíral hrůzou zpocenou holou hlavu, drbal se vousech a chucpe chování lidí jsem programově přehlížel, protože lidskej sajrajt nemá mít v hlavě normálních lidí přílišnej prostor.

Ale před chvíli jsem po snídani prolistoval včerejší Právo a dostal se k inzerátu, kde nám bývalý, prý neprokázaný spolupracovník STB, nabízí možnost se vyjádřit k tomu, o čem sníme...

A tak jsem přes všechna svá přesvědčení neúčastnit se ve svých textech politiky na klávesnici vyťukal v inzerátu zmíněný odkaz a dostal se na stránky, kde jsem chtěl panu ministrovi napsat, o čem sním. 

Předpokládal jsem, že se budu moci volně a svobodně vyjádřit k tomu, o čem v rámci žití v Česku sním. Nepředpokládal jsem ale na to, že moje "svobodné" vyjádření bude na stránkách bývalého agenta podmíněno registrací mého jména, příjmení, mail adresy a poštovního směrovacího čísla!!!! Jediné, co mě trochu rozesmálo bylo určení mého pohlaví. Když bych do registrace vepsal celé svoje jméno, musel bych ještě specifikovat to, jestli jsem muž, nebo žena? Trochu paradoxní, ale divit se už člověk v Česku zřejmě nesmí a má jen konat a vyplňovat v dotazníku to, na co se ho ptají. Samozřejmě, že bych své vyjádření ke snům o Česku připojil svoje jméno. To se tak obyčejně přece dělá...

Raději ale zůstanu v roli "divícího se". Ať si Andrej přečte tady, o čem sním. Pod blogem bude uvedeno celé moje jméno a to, že jsem muž, snad Andrejovi dojde.

Takže o čem sním?

Sním o tom, že se lidi v Česku budou chovat slušně.

Sním o tom, že chlap ve funkci vícepremiéra a ministra financi nebude mít oplejtačky s daňovými odvody.

Sním o tom, že vrcholní politici V Česku nebudou své funkce vykonávat především s ohledem na vlastní prospěch.

Sním o tom, že stát povedou chlapi s koulema, a ne vychcánkové s pochroumanym charakterem.

Sním o tom, že se kdokoliv z mocipánů dokáže čestně vzdát výkonu své funkce po prokazatelném pachtování s mocí.

Sním o tom, že prokazatelný celosvětový růst ekonomiky a celkově lepší životní úroveň nebudou zneužívány ke komunikaci toho, že se o něj v jednom státě zasloužil pouze a jen výkon předsedy partaje, který v danou dobu kontroluje státní finance.

Sním o tom, že voliče při podzimních volbách políbí prozření a že jich pár tisíc, nebo desítek tisíc "vyletí z hnízda", přestane polykat smažené koblihy a při probírání volebních lístků vzpomene na lži, lsti a machinace pana Babiše.

Sním o tom, že se chlapi v Česku (bez rozdílu jejich původního občanstvi) budou chovat k ženskejm slušně, i kdyby tyto pracovaly pro media, která o tom kterém nepíší tak, jak si právě ten konkrétní představuje.

A také sním o tom, že média budou maximálně nezávislá a objektivní.

 

Tohle jsem chtěl napsat panu Babišovi na stránky o snění o lepším Česku. Jeho populismus, alibismus, jeho snaha o manipulaci s každým v Česku, prokázaná mimo jiné nutnou registrací v případě, kdy chce od lidí vědět o čem sní, mě přinutily k tomu, napsat můj vzkaz panu Bé právě tady - v blogu imedia, které mu také patří. Doufám, že se k mým "snům" dostane někdo z Babišova týmu a jsem zvědavý, jestli zareaguje. Pokud ne, zůstanou sny těch, který o snech o lepším Česku píší, pouhými sny...

 

 

 

 

 

Autor: Marek Valiček | neděle 7.5.2017 11:58 | karma článku: 31,00 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Marek Valiček

... kam se hrabe Nurájev

15.2.2024 v 12:07 | Karma: 28,86

Marek Valiček

Tragédija

29.1.2024 v 10:56 | Karma: 31,60

Marek Valiček

Tady prostě mlčet nemůžeme

12.1.2024 v 9:48 | Karma: 30,57

Marek Valiček

53 pohlaví country

27.5.2023 v 10:12 | Karma: 29,80
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,67
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik