Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odpor k homosexualitě je dán silným biologickým instinktem. Ještě dost dlouho potrvá, než ve společnosti vymizí. Do té doby budeme stále slýchat "ale".

1 0
možnosti
MV

Oldrichu, tomu verim a snad i rozumim. Lidi maji pracovat nejen s instinktem, ale i s rozumem. Delaji to tak i zvirata... Preju fajn vikend a diky za cteni myho blogu.

1 0
možnosti
Foto

K46a91r12e91l 54M31á49d75l76e

15. 8. 2015 13:37

Já si myslím, že to "ale" je oprávněné.

Základní názor, se kterým se shodne většina naší tolerantní společnosti, je ten, že homosexualita je vrozená, neléčitelná, tedy svým způsobem i přirozená (existuje i u zvířat) a téměř nikdo nechce takto orientované jedince nějak izolovat od společnosti.

Potom jsou však další nadstavbové otázky, ke kterým "ale" patří. Někdo řekne: registrované partnerství ano, ALE přímo manželství už má být vyhrazeno jen pro běžnou rodinu. Někdo řekne: adopce biologického dítěte svého partnera ano, protože to je jen právní požehnání situaci, která v tom partnerství tak jako tak je a bude, ALE neumožňovat běžné adopce, když vhodných dětí je nedostatek i pro heterosexuální partnery. 

Kdyby běžní lidé neměli každý nějak nastavená ta svoje ALE, tak by homosexuálové prolobbovali všechny své požadavky a byli by nejzvýhodňovanější skupinou. Takhle politici aspoň v něčem přihlížejí k názorům voličů.

3 0
možnosti
MV

a homosexualové a lesby nejsou volici?... v USA bylo uzakoneno MANZELSTVI stejnopohlavních páru (ne, ze bych sedal na zadek z ameriky, ale prece jen musime uznat, ze vyvoj demokracie je v teto casti sveta prece jen radu let neprerusovany zmenami politického nastavení) a adoptovat dite - zachranit ho! - by meli mit sanci proverene pary bez zavislosti na jejich pohlavi. ze jsou v podobnych oblastech gay aktiviste uspesni? ano, jsou, protoze neberou vsechno v zivote automaticky tak, jako hetero vetsinova spolecnost - museji se o neco zasadit. hetero maji vse naservirovane a zakonem ochranene - a dela je to svym zpusobem "apaticke". kazdy mame narok na své "ale", ale - nemuzu byt tolerantni k blbostem - o tom jsem psal blog. Prectete si diskuze pod on line reportazi iDnes k Pridu - snad budu lepe pochopitelny v tom, co jsem chtel dnesnim blogem sdelit. Mejte fajn den. Bez ale!

5 1
možnosti
MJ

Marku, jen malou poznámku. Mám kamarády a známé ze všech skupin, které dnes budou pochodovat. Já akorát nemám ráda průvody, pochody, shromáždění, jaksi obecně. Ani cirkus. Ale uznávám, že je to jen můj problém. Jsem si toho vědoma.:-)

3 0
možnosti
MV

Magdo, jasne, taky miluju zvirata, a nemam rad cirkusy. Proto ale nebudu za mudroprda a nebudu tvrdit, ze v nich dochazi k muceni zvirat. Tak jsem myslel svoje slova v textu myho dnesniho, vyjimecne vikendovyho, blogu. Krasnou nedeli preju.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 29,50
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik