Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Kdykoli nám dřív bylo zle, mohli jsme se uzavřít do vlastní sféry a mít naději, že dojde ke změně. Teď tu naději nevidím, jednak v souvislosti s obecnou ztrátou mravních hodnot, jednak s vizí země destabilizované, ba rozvrácené příchodem statisíců lidí hnaných jen touhou uspokojit své potřeby.

0 1
možnosti
MV

Evo, dobry den. ze upadaj mravy - je viditelne, ale za by za ty upadajici mravy v nas mohli i lide, o kterych pisete??? nepolitikarme, prosim

1 0
možnosti
Foto

Nedá mi to, vracím se po cca dvou hodinách na téže místo. Mezitím se zde rozvinula, jak jsem čekala, napůl zpolitizovaná napůl věcná diskuse (no některé příspěvky jsou, co si budeme nalhávat, úplně mimo). Fascinuje mne, že někteří lidé jsou schopni nepolitický blog zpolitizovat. Blbý pocity, absence morálních hodnot, znechucení z politických šarád a lidsképřetvářky atd. atd. přece není politické prohlášení, ale normální lidský postoj. Pokud se někdo dívá kolem sebe a ne jen na to, co má na talíři, ve šrajtofli nebo co dávaj v telce, tak to snad vidí, že jsou věci "jaksi" v nepořádku, nebo ne? To je sice krásný, že na tomto médiu někteří zapáleně řeší furt dokola Fidela, Ortela a problémy na Dálném Východě, ale takový ty běžný témata jako slušnost, morálka, nelhostejnost k druhým jsou nám zřejmě vzdálenější než Kuba či Afganistán.

Závěrem mýho cancu chci říct: neřešme pořád kra......., ale věci které se nás bezprostředně týkají a to co můžeme my sami ovlivnit a udělat pro lepší život tady a teď. Jinými slovy, díky za tenhle článek, ale ne za tuhle diskusi.:-(

0 0
možnosti
MV

diskuze nezaviram, Pavlo, protoze kazdej - podle myho nazoru - ma mit moznost vyjadrit svoje citeni, stanovisko, atd. a to je dobre! ale chapu...

1 0
možnosti
Foto

Máme zvláštní dobu, zdeformovanou, značně nemorální, neustále se zabýváme negativizmem, zlým ve společnosti, bezostyšně krademe, podvádíme........vždy mě potěší, když je někdo nad věcí a neztrácí to dobré v sobě, nepodléhá blbostem atd.....jsem zvědava, kdy vybředneme z negativní zatáčky

0 0
možnosti
MV

zalezi na tom, Alzbeto, jestli pribrzdime, nebo slapneme v ty zatacce na plyn...

1 0
možnosti
Foto

R^Marku, tohle jsem od Tebe nečekal a o to víc to ve mně zarezonovalo. Vnímám to dost stejně:-)

0 0
možnosti
MV

je to nezvyk, co, ze Valicek napise neco takovyho - dokonce to maji nekteri za politikum... ale klid, Jene, slo opravdu o mimoradnou zalezitost, protoze rochnat se v nespokojenosti mi neprislusi - vzdycky spis hledam cestu, jak z nespokojenosti ven...

2 0
možnosti
Foto

Nejradši mám konstatování: "když se vám nelíbí, odstěhujte se jinam!"

A já si pak říkám, jak by to asi dopadlo, kdybychom se opravdu chtěli odstěhovat. Řekl bych, že by plot z ostnatého drátu vyrostl na hranicích velmi rychle.

Jenže "my nespokojení" jsme tu doma a nechceme jinam. A tak asi nakonec nezbude než se uzavírat do svého světa přátel a blízkých a hlídat si, co lze říkat veřejně a před čím se mít na pozoru.

Mně se to nelíbí, ale společnost jako celek to tak evidentně chce. A že lítají třísky když se kácí les? Kdo by se tím dneska ještě zabýval?

0 0
možnosti
MV

hlidat si, co lze rikat verejne je hodne osemetny, Vaclave...

0 0
možnosti
JS

Já si myslím, že se nám v naši zemi žije dobře. Kdo jezdí trošku po Evropě s otevřenýma očima a není od médii tak to musí uznat. Většina lidí je masírovaná médií které všechno negují a zabývají se jen tím špatným. Zbytek dodělají diskuze na webu. Patřím do skupiny lidí kteří podle médií jsou nejvíce ohrožení chudobou. Mám vše co potřebuji k normálnímu životu tak nevím na co bych si stěžoval.

1 0
možnosti
MV

o materialnu jsem primarne psat nemel v umyslu, ale je mozny, ze to tak vyznelo

a preju spokojenost i do dalsich dni, Josefe

0 0
možnosti
RE

Oni to Marku lidi ve svý podstatě vlastně nalinkovaný mít chtějí. I když navenek frflají, jejich volba mezi nebezpečnou svobodou a bezpečím otroctví je často jasná....bohužel;-(

1 0
možnosti
MV

taky mi to tak prijde, ale mam za to, ze svet je nekde jinde, Romane

1 0
možnosti
AS

Popravdě řečeno, jsem před tím zvláštním světem, který je venku, utíkal poslední dobou právě sem, na blog pana Valička. Ale realita si mne našla už i tady.

Onen popsaný dojem, že je v této zemi dost věcí velmi prapodivně uspořádaných, mám déle než pár měsíců. Od minulých Vánoc jsem kvůli tomu dost radikálně omezil sledování veškerého zpravodajství, protože už jsem na vstřebávání všech těch negací, polopravd a mýtů neměl sílu.

Kladu-li si otázku, kdy nastal v novodobé historii onen zlom, tak si na ni bohužel přes veškeré své úsilí nedokážu jednoznačně odpovědět. Možná jsme se na cestu zpět do minulosti vydali už v roce 1998, kdy začala ČSSD budovat "moderní sociální stát", jak to nazývají. Možná to bylo po vstupu do EU v roce 2004, kdy se k novodobému českému socialismu přidal ještě ten evropský. Možná ale vlastně ani žádný zásadní zlom nenastal, možná je to tak, že v roce 1989 jen spousta lidí převlékla kabát, ale totalitní smýšlení jim zůstalo. A od té doby nám tito převlečení komunisti ve spolupráci s Bruselem opětovně pomalu utahují šrouby a my jsme si toho všimli až teď, kdy už jsou ty šrouby utažené hodně citelně. Nakonec i ten Havel, při vší úctě k němu, má na tom utahování šroubu svůj podíl. Jeho výrok o tom, že volný trh je "hokynaření" dokumentuje, že mu o skutečnou svobodu prostého občana nikdy nešlo. Na tento jeho "odkaz" teď navazuje Babiš nejen svými výroky o tom, že malé podnikání je k ničemu, ale zejména svými činy a budováním estébáckého systému EET.

Kam to všechno spěje? Mám neodbytný pocit, že opět zcela demokraticky dokráčíme k nějaké formě diktatury, ostatně jako už několikrát předtím (Vždyť i Gottwald byl zvolen v demokratických volbách...).

2 0
možnosti
MV

Dobry den, pane Spacile. Nebylo mym cilem psat politicky angazovany blog, protoze se politice formou psaneho blogu venovat opravdu nechci. Na to jsou tu jini, kteri to dokazou. Jen jsem mel proste potrebu sdelit to, co mi na Cesku posledni dobou tak nejak neštimuje. Oni totiz ty tanecky, lzi a polopravdy zacinaji sem tam krome politiku trousit i nepolicti... A jak jsem napsal, nekdy staci malounko a vsechno zacina byt jinak. Budu rad, kdyz se k mym tematum na blogu sem tam vratite - dneska slo fakt o velkou vyjimku. Krasnej den preju.

1 0
možnosti
DV

D13a24v75i49d 83V46l70k

6. 12. 2016 10:27

Člověk musí ve všem najít míru. Znamená Tvůj blog , že občas napíšeš něco kontroverzního? Nebo, že budeš psát dokonce o politice? Víš Marku vždycky jsem si vážil Tvojí čistoty a odvahy se s tím nešpinit a nikdy, vůbec nikdy, jsem to nepovažoval za Tvou slabost. Takže za mě, nemusíš psát angažované blogy ani si vybírat barikádu na které budeš stát, já vím, že jsi slušný a charakterní člověk i bez toho. No a k té naší společnosti. Každá ryba smrdí od hlavy. Takže tady byli 40 let u vlády komoušští burani pak chvíli naivní idealisté a pak vyčuranci a zlatokopové. Takže jak má tenhle národ vypadat? Já myslím , že na to jaké má vedení to s náma Čechama furt ještě není tak špatné. A furt ještě můžeme chodit svobodně volit a věci veřejné opravdu ovlivňovat. I když se tam z těch mnoha menších zel vybírá opravdu dost blbě.

1 0
možnosti
MV

Davide, nemam za to, ze tenhle blog je o politice. Nesmysly sem tam pronasej i nepolitici - o to hur! Je ale jinej, to uznavam. Je jinej, protoze je mi blby predstirat. A angazovanej? No to bych nerek. Spis jsem mel chut napsat neco, co lidi trochu kopne prave pri tom vybirani mezi mensim a vetsim zlem. Politika jde mimo me v tom, ze o ni nepisu. Ale nejsem tak blahovej, abych si nevsimnul. A nevsimnout si ritualnich tanecku a opravdovych nepravd v soucasny dobe fakt neni mozny. Krasnej den preju a hodne zakazniku!

1 0
možnosti
Foto

Marku, taky mám často sto chutí napsat podobně rozhořčený blog o tom jak je mi z mnoha věcí v této (dříve krásné zemi) blivno. Asi nemám odvahu nebo spíše žaludek na to, co by mi odpověděli tzv. "angažovaní" blogeři, z toho by mi bylo ještě více blivno. To radši uteču k pečení štrúdlu nebo nějakému pozitivnímu tématu jako stavění sněhuláků. Nic to sice neřeší, ale i tak se dá na chvíli zahnat frustrace. V zásadě s Vámi souhlasím, dost věcí z Vašeho článku cítím podobně, ale nemám sílu to takhle ze sebe vyklopit na monitor počítače.

Přeju hezký den a lepší náladu.R^:-):-):-)

2 0
možnosti
MV

Pavlo, alibisticky utikam k podobnejm vecem, jako Vy. Ale uz to nejak preteklo a Vy i ostatni moji ctenari vite, ze tohle neni rozhodne tematem mych ostatnich blogu. Jenze kdyz neco pretece, tak to nekam - logicky - musi plynout. A u me to vyplavalo sdelenim nespokojenosti touhle formou. I vam fajn den!

2 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,04
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik