Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Marku, před pár lety jsme doma čelili nátlaku dcer, abychom adoptovali takovýho jednoho fakt "roztomiloučkýho" mravenečníka ze ZOO. Museli jsme se vyzbrojit pádnými argumenty proč ne: mravenečník se v případě ohrožení chová jako medvěd - vztyčí se na zadní a tasí drápy, jeho způsob rozmnožování je značně nejistý (tvrdí Google) a navíc za sebou neustále vláčí svůj lepkavý jazyk - no aspoň byste měli doma permanentně vytřeno.

S mravenci jsme doma uzavřeli takovou tichou dohodu - když nepomohly pastičky, domečky, hřebíček, pasta na zuby apod., rozestavěli jsme jim na několik míst sladké bonbóny a řekli jim: Tak hoši, od tědka se budete zdržovat výhradně na vymezených pastvinách (bonbóny), ani nepáchnete do špajzu a budete dodržovat noční klid (tj. nepolezete po spících osobách) - fungovalo to asi tak u poloviny z nich, ostatní jsou naprosto nedisciplinovaní a nepřevychovatelní. Po pár letech si zvykneš.:-):-):-)

2 0
možnosti
MV

jako medved? i kdyz vypada jako zchromlej afgánskej chrt? vsechno se da vychovat, Pavlo

a s tema bonbonama - no to teda fakt ne, bonbony pro me. vzdycky a zasadne!

1 0
možnosti
Foto

jo! Mravenečníka do baráku, to bych teda taky potřebovala...ale kde vzít potravu v zimě? taky bych mohla vyměnit zajíce za mravenečníka. Nad tím se budu muset zamyslet!

0 0
možnosti
MV

na obdobi zimy nezbejva nez hibernovat, Zuzko!

0 0
možnosti
Foto

Já se picnu! Mravenečník Ferda Sekora prevlečenej za afgánskýho chrta! Marku, mě stačí dneska málo, přečti si prosím můj blog nad Tebou!  R^R^R^;-D

0 0
možnosti
MV

sem uz cet a vychechtanej jdu vencit Stellu, Sarko

0 0
možnosti
JJ

Neuvěřitelné! Tedy představa mravenečníka Ferdy na vodítku,to je bomba!;-D;-DR^

0 0
možnosti
MV

me to taky porad jeste bavi...jsou nekde na prodej?

dekuju za cteni a fajnovej ctvrtek preju, Jiri

0 0
možnosti
JS

Marku, mravenečník a mamka Super StarR^;-D

P.S.: s mravenci jsem v pidi midi domečku se zahradou měla podobnou potíž - ti "moji" byli lítací - když se rojili, měla jsem je ve verandě a pchali se i do kuchyně. Nezabralo nic jiného než chemie. A taky jsem si kvůli tomu zvykla dávat všechny potraviny ve skříňkách do uzavíratelných nádob - plastových i skleněných...

0 0
možnosti
MV

tak litaci mravence tu zatim jeste nemam...to prijde!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 27,98
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik