Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Když se Vám tak skvěle žilo tak emigrujte do Severní Koreje,tam to ještě zdokonalili a cítil by jste se jako doma..;-D

4 3
možnosti
Foto

Vzhledem k obsahu článku poněkud nevhodná reakce.

4 2
možnosti
Foto

Tak já jdu na 7:00 do práce, což se v neděli nemá. Ale, "vrátnice" nemá žádné hluché hodiny, vrátnit se musí neustále. A vzbudil jsem se o něco dřív a se zájmem četl, co v této diskuzi přibylo.Myslím si, že se zapomíná na dva, velmi důležité faktory, či snad jevy nebo syndromy.

1. Syndrom zkrachovalého manželství (ale ono může i trvat). Každý z dlouholetých partnerů má, zcela zákonitě, na některé události odlišný názor.

Já mám s "bývalou" skvělé vztahy, nemohou být lepší. Ale, pokud bychom rozebírali náš výlet do Alp v květnu 1990, asi bychom se opětovně příšerně pohádali. Já mám dodnes ten názor, že tak vysoko jsme vůbec jít neměli, "bejvalá" naopak, že jsem povel k návratu vydal zbrkle a předčasně.

2. Syndrom vojenské služby. Dnes již vojna bohužel aktuální není a těch, kdo ji absolvovali, pomalu ubývá. Ale asi každý, kdo na vojně byl, ví, jak tam byl, alespoň občas nešťastný, naštvaný, deprimovaný a podobně.

Ovšem, když se sejdou kamarádi z vojny u piva, tak to bývá obrovská legrace. Prostě, ty negativní věci se zapomenou a holaryjo, holaryjá.

TAKŽE: Komunistická diktatura byla,v principu, samozřejmě, nelidská. O tom nemůže být žádného sporu.

ALE: Forma, kterou tato diktatura nabrala za tzv "Normalizace" byla natolik měkká a poddajná, že vlastně nebyla moc cítit. Že tvrdě narazil opravdu jen ten, kdo tvrdě protestoval.

Pro ty, kdo protestovali to nebyla procházka růžovým sadem. Ale, ten tlak režimu byl měkký. Vím to z první ruky. Bratranec byl velmi aktivní v samizdatu a později ve VONS. Ano, byl perzekvován, ale jaksi "s mírou". Nebyl to takový masakr jako v 50.letech.

Pravda, každý den sledovala autobus, kterým jel do práce, Volha StB, ale on tu práci měl a když ho předchozí zaměstnavatel ve zkušební lhůtě zcela nesmyslně propustil, vyhrál u soudu spor o byt, který mu byl přidělen.

Takže závěrem povím, že ten "komunismus", který byl za Normalizace se tak trochu podobal Haškově straně "Mírného pokroku v mezích zákona".

4 0
možnosti
Foto

Horší než útlak za R.-U. to nebylo.

0 0
možnosti
JL

Jistě, žili jsme v totalitě - ateistické, ovšem jako kluci jsme chodili na V pravé poledne a Tři mušketýry, pak na Vinnetua a Old Shatterhanda. Naši na moře neměli, ani na Baltické, žádné dovolené nebyly, ale četl jsem dobrou literaturu - Kunderu, Hrabala, Škvoreckého atd. než to zakázali. Po srpnu 68 jsem považoval všechny komunisty za kolaboranty a to mi vydrželo. Po Listopadu jsem čekal reprízu 1.republiky, ale Češi usoudili, že je potřeba všechno privatizovat a rozkrást, státní peníze se rozkrádají dodnes v různých stranách, pokud se k nim dostaly. Jako demokracie nic moc, ale samozřejmě je to lepší než totalita, je svoboda a každý má, na co si vydělá. A tak je to OK. V čele státu jsou šašci - odrážejí stav národa.

6 0
možnosti
Foto

To by mohlo být trochu tím, že si první republiku idealizujete. Ona to zas až taková selanka nebyla. :-)

Pravdu máte v tom, že šašci v čele státu odrážejí stav národa, národ má úplně přesnou představu, co by chtěl, jen mu jaksi chybí představa, jak toho lze reálně dosáhnout a proto volí šašky.

4 0
možnosti
OK

O64t22a 47K55i69n78c

2. 9. 2018 0:05

Trochu ironicky, ale v podstatě pravdivě napsáno. Ode mne karma R^. Přesně pravý opak blogu pana Preslera, na který jsem ani nezareagoval.

6 2
možnosti
MV

nemel jsem v umyslu jakkoliv "dohanet nebo predhanet" obsah textu pana Preslera, jen jsem dal dohromady moje vzpominky na dobu, ktera byla opravdu hnusna

diky za cteni a mejte se fajnove

1 0
možnosti
MV

dekuji vsem za prijemnou a klidnou diskuzi, i kdyz diskutujici byli, jak je spravne, ze dvou rozdilnych taboru

vazim si toho, ze pri diskuzi nedoslo na hruba napadani a podobne

a VELKOU RADOST mam z toho, ze jsem si diky teto diskuzi udelal v hlave ordnung stran moznych propojeni pani Klary Trnkove na chlapa, jehoz praci jsem jako dite zboznoval

Klaro, moc se tesim na nase osobni setkani.

vsem prijemny vecer preju a jeste jednou dekuju za slusnost

13 0
možnosti
DV

D71a55v13i41d 43V61l60k

1. 9. 2018 22:13

A my Ti děkujeme za zábavnou arénu názorů.:-)

6 0
možnosti
Foto

Přestože se řídím heslem, že orel much nelapá, tentokrát musím učinit výjimku. Až z diskuzních příspěvků jsem zjistil, že iDnes na hlavní stránce zveřejnila DUEL, což tedy vypadá, že já jako polemizuju s kolegou Valíčkem. Můj text vyšel o několik hodin dřív, pan Valíček se jen přiživil - a najednou je z toho DUEL! Pan Valíček má právo na svůj názor a doufám, že i on mi dopřeje mít názor svůj (velmi malá pravděpodobnost). Zásadně se však distancuji od toho, že oba naše texty jsou poutány na hlavní stránce. Nezaslouží si to ani jeden z nich, čtenáři si nás na blogu najdou i bez toho.

2 0
možnosti
DV

D27a45v96i76d 59V61l51k

1. 9. 2018 22:12

Pane Preslere, kdo je prosím ve Vašem přirovnání ten hrdý mocný orel a kdo ta bezvýznamná mucha??? Já myslím , že je naopak tento duel velmi zajímavý.

A přece Orel nemá problém obhájit své názory a stesky za socialismem? A hlavní stranu si určitě oba zasloužíte "Veliký Orle."

12 1
možnosti
DR

Hned 2 autoři se sešli, aby nám tady popsali život za normalizace. Pan Presler a vy. Zažil jsem ji také, takže mohu posoudit, že ani jeden z vás tu dobu nepopsal objektivně. Nebylo to tak černobílé, jak se oba snažíte popsat. Řekl bych, že pravda leží někde mezi těmito dvěma popisy. Michodem, jak dlouho jste tu střední školu studoval? Základku jak jsem vyrozumněl z vašeho článku v období před normalizací, střední školu ještě v období brežněvovy smrti, což byl rok 1982? Jste si si jist, že si z té doby pamatujete vše správně?

8 0
možnosti
MV

stredni skolu jsem studoval, jako kazdy tehdy, 4 roky

ale jsem "rijnove" dite, do zakladky nastupujici o rok pozdeji, takze mi v poslednim rocniku skoly bylo jiz temer 20 let

a, verte nebo ne, ve 20 letech si toho clovek, kdyz chce, zapamatuje celkem dost

to, ze jsou moje vzpominky neobjektivni, ze z Vaseho pohledu mozne, to nerozporuji

z pohledu dalsich objektivni je

tak svet chodi

dekuju za cteni a mejte peknou nedeli

7 0
možnosti
JK

J21o47s38e35f 23K42l22a92t

1. 9. 2018 21:32

Dobře napsané a kryje se to s mými vzpomínkami

9 0
možnosti
MV

je nas (s temi vzpominkami), jak zjistite, kdyz budete mit chut se pustit do ty obsahly diskuze tady, vic

a to me tesi!

dekuju za cteni

1 0
možnosti
Foto

Já jen dodám ,že tu normalizaci prováděli Češi. A více jak 90 % vzdělaných lidí na vedoucích místech při prověrkách řeklo ,že nešlo o okupaci ale o bratrskou pomoc. Za to už Rusové nemohli. Těch co se živili lopatou se nikdo na nic neptal a lopatu nebo sbíječku jim nechali.

3 1
možnosti
MV

nic takoveho, ze ji nedelali Cesi, jsem nepsal

tlak strany (kdo tlacil na KSČ lze snadno domyslet) prinutil lidi v zajmu sebezachovy k cinnostem, ke kterym by se jinak nedostali

takove chovani dokazu uplne normalne pochopit

co ale nechci a nikdy nebudu chapat a ani napad, ze bych se o to kdy byt jen chvilku snazil, je to, ze jsou porad lide, kteri tvrdi, ze se za socialismu/normalizace zilo lepe

jedinne, co takovemu prohlaseni muze ospravdelnovat je to, ze nameji ani sajn o slovnim spojeni "svoboda cloveka"

dekuju za cteni a hezkej vecer preju

4 1
možnosti
DV

D68a87v67i57d 47V41l95k

1. 9. 2018 20:29

No tady se to aspoň tak nehádá jak u Preslera:-) . Tam už nejdu. Jinak jsem se dozvěděl , že jsem soudruh atd.

Jo prej ty největší škůdci Idnesu jsou ve Vlčí partě a seš tam ty Máro, pan Trizuljak, já, samozřejmě můj oblíbenec doktor Vodvářka a další bídáci. Takže docela dobrá parta!;-D Nevím jestli jsou tam taky nějaký ženský???? Ale mohli bychom zajít napivo ta "Zlá Vlčí parta" Asi nám nechám udělat stejný trička s logem , ať nás poznaj na první pohled.;-D;-D;-D;-D

13 2
možnosti
MV

Vlcaku, kdyz uz admini oznacili oba blogy za "duel", tak jsem si ted vecer projel diskuzi u "protivnika", komentovat ji mi neprislusi - nebylo by to kosher - ale byl jsem tam, tak vim

a i mne je cti bejt clenem party, na kterou bylo treba nasadit uz i robota - v necem jsme jim asi neprijemni, mozna z jejich pohledu i nebezpecni

pravdive popsani skutecnosti je vzdy pro urcitou skupinu lidi nebezpecne, prokazuji to tim, ze kolem sebe zacnou kopat

a jeste nebezpecnejsi je pravda, ktera neni psana zapskle - to je na jejich chapani uz vubec to nejobtiznejsi

takze triko "chcu" a pokud bude ten posez v dostrelu a nejak dojizdne pro vsechny zucastnene na stejnou vzdalenost, rad se stavim

a fajnovej vecer preju - ja sem, soudruhu, zase prej pedofil

skoro bych rek, ze jsem na tom lip!

cus

6 2
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 27,94
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik