Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je "neuvěřitelné", kolik přispěvatelů se namísto tématem zabývá rozborem vlastností autora blogu ;-D;-D;-D

12 2
možnosti
Foto

Cha, cha, cha. Když jsem ještě dělal tu otročinu a psal články, tak to bylo asi 80% celé diskuze. Myslím ty rozbory autora.

2 0
možnosti
JK

J98a23n 56K81l60á49s52e75k

1. 9. 2018 17:36

Karma. Řekl jste vše, ale stále je dost těch, kteří na normalizaci vzpomínají s nostalgií.

9 1
možnosti
IN

Podle vás se mám stydět za to, že se snažím ze života radovat? Jestli se chcete utápět neustále v nějaké sebelítosti, tak je to vaše věc, ale neházejte na ostatní, že když se snaží být šťastní v jakékoliv době a umí se radovat ze života, že je to něco špatného.

7 2
možnosti
Foto

To je, paní Iveto, umělá - politicky motivovaná a kvůli politice demonstrovaná sebelítost. Ve skutečnosti je autorovi, jako nám všem, normalizace celkem šumák.

Ale, o něco se přece hádat musíme.

1 1
možnosti
Foto

A pana Trizuljaka, kterého jsem stejně jako pana Vodvářku kdysi považovala za moudrého muže bych požádala aby si přečetl to co plusuje i mínusuje včetně toho nač to reaguje....;-)

1 1
možnosti
Foto

Já to, Hano, již napsal dříve. Mnozí zde mají na očích ideologicky-politické brýle, které jim neumožňují věci posuzovat objektivně.

Trochu, ale jen trochu, jako ve filmu Až přijde kocour.

1 1
možnosti
Foto

Tedy, já nevím. Netuším který jste ročník. Jen z fotky odhaduji, že jste o fous mladší nežli já. Jen předesílám, že jsem radikální antikomunista a dobu normalizace považuji za absolutní zlo a teror. Nicméně některé z vašich informací mi příjdou neuvěřitelné. Já do školy chodil v 70. letech, v Ostravě, která byla tuhou baštou bolševika. Nikdy jsem ale ani já, ani nikdo jiný z mých spolužáků neměl nejmenší problém oblékat si západní modu. Kdo, neměl to štěstí jako my dva, a nedostával balíky ze svobodného světa, mohl si klidně nakoupit v Tuzexu, na burzách a i v obchodech bylo možné cokoliv zajímavého koupit. Navíc se za nákupy jezdilo do Polska nebo Maďarska.

3 0
možnosti
VF

Ale ty kalhoty z Tuzexu nesměly být úzké, jinak v zájmu správné výchovy byly rozstřiženy, boty na platformě pořezány, delší vlasy kluků nedobrovolně zkráceny. To si, prosím, nestěžuji, jen vzpomínám.;-)

3 3
možnosti
Foto

Vás ta normalizace těžce poznamenala, přímo převálcovala.

1 1
možnosti
MV

kazdeho vnimaveho cloveka, pane Rezniku

3 1
možnosti
Foto

Marku... popsal jsi to...joR^ myslím, jak tu čtu diskuzi, že ... Osobně tě znám v letu, ze skla asi i dost, a mám za to, že kdybys byl jóextra revolucionář všech revolucionářů a všechno ze socialismu smetl ze stolu... logicky vzato, v žívotě bys přece tak hezky nevzpomínal na dětství a neměl tu mračna příznivců, každý se na to těší. V tom to přece není... A proto si myslím, že máš - byť to tak nemusí vypadat skrzevá ten humor - excelentně daleko k tomu odvozovat to všechno jen kvůli tomu, co bylo a co hlavně na stole nebylo...A protože jsem unavená, myslím že postačí, když ti dám karmu a okopčím tu cosi, co je takový můj názor a muselo to ze mě ven u pána, který by od všech dneska už dědečků a babiček, co jim režim nadlouho zasáhnul tragicky do života...potřeboval jednu dobře mířenou přes hubu...neuhnu s tím pojmem.

9 1
možnosti
Foto

.

diskutuji o mé spolužačce, co ji donutili ke spolupráci, protože u ní našli knížky... a ona prostě kvůli mámě chtěla školu dodělat... dva měsíce po revoluci ji našli ve sklepě... sebevražda... svědomí...

"je na tom je dost, a i když seriály nemusím... tvůrci Vyprávěj by si tuhle epizodu bez podkladu situací, které se prostě opravdu pak děly, nevycucali z prstu... existují i jiné filmy, jeden s Vlastou Chramostovou a situaci na DAMU, a pak jiné a mnohdy čteme... podle skutečné události...A pozor... nejde o to, že no vida... co to teda bylo za fajn dobu?... svobodu? když se lidi ponovu báli?

Naopak! v tom je tahle pravá zrůdnost toho celého systému,. který se zdařil a hrabeme se z toho pořád. Lidi skuitečně nevěděli, co bude, čemu věřit, komu jo, komu ne, kdo jaký je a co se stane...Tomu systému se povedlo to, že i ve zcela nové době tam stál jeden vedle druhého strachem poničený člověk, který neuměl uvažovat jinak, než že se něco nesmí a že za všechno přijde trest. A to je to nejhorší. Tahle devastace. Ne nějaký pitomý banán a fronta na něj."

to je z té doby to nejsmutnější...a ty tvoje prsti a Alois Jirásek s pistolí ...mě pobavily moc;-DR^:-)

8 1
možnosti
Foto

My jsme museli chodit do školy v bílé košili a s uvázaným pionýrským šátkem. Moje žákajda byla popsaná poznámkami neměl pionýrský šátek.

1 0
možnosti
Foto

Hrůza. Já měl šátek na sobě jen párkrát ve 3. třídě.

0 0
možnosti
Foto

Taková paradoxní paralela - napsal jsem zde příspěvek kde jsem v citaci vytečkoval střed slova označující dolní konec zad a následně použil slovo pro obličej, kterému bych kdysi nejradši uštědřil políček a následně jsem se za jeho použití v závorce omluvil.

Paradoxem je to, že zde diskutujeme o době kdy názory byly cenzurovány a zmíněný můj příspěvek byl dnes také cenzurním zásahem vymazán. Rozdíl je jen, že mi to nikdo snad nebude léta připomínat.

2 0
možnosti
Foto

R^Dík, žes to napsal, Marku. Jen bych doplnil, že ani do toho Polska nebo SSSR nebylo povoleno cestovat úplně svobodně. Pouze v rámci nějaké organizované akce nebo na něčí pozvání.

7 2
možnosti
Foto

Pane Pražádku, do roku 1981 jste do Polska mohl jezdit naprosto svobodně a nepotřeboval jste k tomu ani pas. Stačila jen doložka k OP.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 27,94
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik