Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Papež František byl už v dětství postižen úbytkem zcela jiné části těla, než předpokládáte. Přišel o jednu celou plíci, a to kvůli infekci (tipla bych si TBC). Porovnáte-li s Havlem, který přišel pouze o jeden jediný lalok plíce, je papež celkem jura.

Zajímalo by mě, zda byste měl žaludek zkoumat papežovo vybavení i v situaci, kdy by mu byl místo plíce amputován jiný, na první pohled patrný orgán, třeba noha nebo ruka.

1 0
možnosti
MV

nejsem kardinalem, pani Moudra, aby mi byla sverena tak vzacna vec k prozkoumani....

0 0
možnosti
Foto

R^Marku, i když člověk nepoklonkuje žádné církví, může mít v srdci víru. A Ty máš tu pravou, ryzí a lidskou.:-)

2 2
možnosti
MV

vira neni zavisla na cirkvi, Jene, o tom jsem presvedcenej

ze maji lide i jine nazory je jasne a ukazuje se to i tady v diskuzi

a to je taky dobre

Frantiska budu sledovat i nadale, ale uz budu obezrejtnejsi v jeho obhajovani tam, kde ve funkci nekterym lidem "dela starosti"

hezkej zbytek nedele preju a diky za cteni

2 0
možnosti
Foto

Vatikánská Kongregace pro nauku víry uvedla, že muži a ženy s homosexuálními sklony, mají být podle učení katolické církve „přijímáni s úctou, soucitem a jemnocitem a je třeba se vůči nim vyhnout jakémukoliv náznaku nespravedlivé diskriminace“. Dne 29. července 2013 papež František prohlásil v Brazilii "„Když je někdo gay a hledá Boha a má dobrou vůli, tak kdo jsem já, abych ho soudil,“„Není problém, když má někdo tuto orientaci. Všichni musíme být jako bratři. Problém je, když někdo lobuje - za homosexualitu, za politické cíle, zednářská loby a podobně. To je problém,“

3 1
možnosti
MV

no prave, na tohle vsechno jsem si pri cteni te zpravy take vzpomnel, Jiri

kdyz nejakej hlupak vyslovi neco podobneho o homo nebo lesbach - potvrdi jen to, ze je hloupy a nic dalsiho zasadniho z toho neplyne

kdyz podobnou citaci pronese papez...

klidnej advent preju a dekuju za cteni

0 0
možnosti
Foto

H83a35n52a 20V81l85k45o95v61á

2. 12. 2018 13:44

Víte, Váš článek má o druhý a třetí rozměr více (pro mne) než jste asi myslel.

Bude to delší a dostanu se k tomu.

Za prvé bych chtěla sdělit svůj názor na kněží - co se týká homosexuality, myslím že v jejich řadách je to procento vyšší než v obvyklé populaci a to soustavné popírání jakýchkoli excesů....darmo mluvit.

Prostě církev vždycky byla (někdy více, někdy méně) pokrytecká a ačkoli má rodina v linii od babiček dále byla bigotně katolická, já to prostě vidím. Ostatně i můj otec má k církvi velmi rozporuplný vztah. O matce ani nemluvě....

A teď k tomu druhému rozměru - rovnosti sousedů....Máte pravdu, naši cikánští sousedé v paneláku byli stejnými lidmi jako doktorovic odnaproti.

Cikáni co občas potkávám při své práci, popřípadě co napadnou mou dceru s kamarádkou za bílého dne v obchoďáku uprostřed města jsou už pro mne jinými lidmi. A bohužel těch "jiných" lidí je v jejich etniku taky větší procento (i když oficiální statistiky nesmí existovat).

A třetí rozměr - Luboš kluk po obrně se špatnou pohyblivostí prostě nemůže být stejný fotbalista jako Mirek Kupec. Mohou být stejně kvalitní lidé - ale běhat prostě budou jinak. Stejně jako já nemohu zpívat jako Aretha Franklin nebo malovat jako Picasso....T\y rozdíly prostě existují a je (i pro toho kluka s obrnou) se netvářit že ne.

Dobré je netvářit se že je "slabší". Ale uměle vyvolávat dojem že hendikep neexistuje je medvědí služba.

A na tomto v současné době docela ztroskotává inkluze...(ne u tělesně, ale mentálně postižených - peněz málo a efektivita mínusová....)

10 0
možnosti
Foto

H21a43n64a 67V13l55k75o96v46á

2. 12. 2018 13:47

....i pro toho kluka s obrnou je nesmysl tvářit se že neexistují rozdíly....

0 0
možnosti
AL

Má současný papež varlata?

------------------------------------------------

Zajímavá starost o Papeže. Že mě to nikdy nenapadlo. Asi to bude tím, že uvažuji jinak než vážený občan Valiček.

Zajímavé, co by Papež váženému občanu Valičkovi odpověděl na jeho případný dotaz.

Určitě by z toho byl krásný blog.

:-)

2 0
možnosti
Foto

Marku já věřící jsem, dost mě "šéf" zklamal... a domnívám se, nejen mne...samosebou to nevylučuje, že mnohé potěšil. Ovšem má li církev přežít, bude se muset otevřít mnohým, doposud tabuizovaným otázkám.

2 0
možnosti
MV

me timhle prohlasenim taky zklamal. jsou ale oblasti, kdy z nej mam radost. a ze potesil jine? o tom zadna, jen mohl k tomu potesenil zvolit mene diskriminujici cukratko...

klidnej advent preju, Filipe

1 0
možnosti
Foto

Taky nejsem věřící, ale jako češtinář musím Bibli znát (aspoň tak rámcově). Tam se nikde nepíše, že lidi se dělí na ty "správný" a "nesprávný". Dnes je spíše trend pojmenovávat věci pravými jmény. Že kluci mají penis a holky vagínu, ví i pětileté dítě. Že občas kluci chodí s klukama a holky s holkama taky dávno není žádný tabu. Pokud chce někdo prosazovat středověký názory, asi by neměl zastávat důležitý post v 21. století. Čistě můj názor.

R^:-):-)

1 0
možnosti
MV

presne tak, Pavlo

papez nema koule

1 0
možnosti
Foto

Samotná homosexualita módním trendem není. Módní je se s touto úchylkou pyšnit. Módní je, přisuzovat ji stejný společenský význam jako heterosexualitě. Faktem zůstává, že být lidstvo homosexuální, tak by bez umělých oplodnění vymřelo. A to nejen na absenci potomků, ale jak nám říkají statistiky, také na pohlavní nemoci, v první řadě HIV/AIDS. Stejně jako hetero nedávají najevo, že jsou na opačné pohlaví, tak bych doporučoval homo, aby svou sexuální orientaci drželi v soukromí. To ale neznamená, že by se za ní měli stydět nebo snad psychicky trpět.

2 0
možnosti
MV

... a ze by meli byt vyoutovani z verejneho zivota - viz prohlaseni papeze, pane Bicero

p.s. modni je se s touto uchylkou pysnit. po tomhle uz neni opravdu duvod s Vami na toto tema diskutovat

klidnej prvni advent preju vice pochopeni pro druhe

0 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 27,98
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik