Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J49a81n 50P69r19a53ž68á47k

11. 12. 2018 10:34

R^

Tatíčku, vodníčku, spas mne,

úzkost mne pojala hrozná!

Běda, že chtěla jsem zradit vás,

běda, kdo člověka pozná!

Běda, ó běda!

Proboha, Marku, běda, ó, běda ... za chvilku bude oběd, tak snad si na to nevzpomenu;-)

0 0
možnosti
MV

tak si pri obede pobrukuj, Jene, jen tak - pro radost

diky za cteni a dobrou chut preju

1 0
možnosti
MV
JJ

9 let není brzo. My začínaly ve 13. Dnes dívky začínají dříve. Neteř třeba v 10 letech. Z tohohle pohledu je devět let tak akorát.

Jinak vědci dělali průzkum, co ovlivňuje dobu pohlavní dospělosti u děvčat a zjistili, že jde o potravu. Konkrétně o maso. Čím více a častěji jí děvče maso, tím dříve nastupuje puberta a pohlavní dospělost. Proto je jasné, že třeba u nomádů, kteří se živí chovem zvířat mohou mít děvčata první periodu už v 8 letech a možná i dříve.

Ovšem pohlavní dospělost není tělesná dospělost a už vůbec ne psychická. Ta třetí dospělost někdy ani nepřijde. Vývoj mozku končí v 25 letech. Pokud do té doby nestihne jedinec psychicky dospět, je dítětem celý život. Teda spíš jinak. Není schopen převzít odpovědnost za svůj život.

Období puberty je specializace na činnost, kterou se bude jedinec potom celý život živit. Vidím to třeba v tom, že jakou hudbu jedinec v tom věku poslouchá, ta se mu bude líbit celý život. Podobné je to s oblečením a zálibami. V oblečení, které člověk v pubertě nosil se bude cítit vždy nejlépe(ne přesně to samé, obvykle se do něj nevejde).

0 0
možnosti
MV

no...Johanka, jak vim, vegetariankou neni - tak to bude asi i tim...

diky za precteni a za diskuzi k blogu. pobavila me predstava dole napsaneho - v obleceni, ktere v puberte nosil, se bude citit vzdy nejlepe - to mate recht - vietnamky, tricko a sortky - do dneska jsem nepoznal lepsi obleceni! krasny Vanoce preju

0 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,01
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik