Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Moc krásně napsané. Připomněli mi to Bety McDonalds.

Snad jen toto: .....Důlků od nábojnic z kulometů... od střel, kulek z mašinkvéru...

0 0
možnosti
MV

ja se ve vojenskejch zbranich a zbranich vubec nevyznam a nechci vyznat. proste diry po strelbe

diky za cteni a fajn patek preju

0 0
možnosti

..a víš, že jsem od Tebe podobný článek očekávala, když jsi psal kam letíš?;-) Máš duši, jsi vnímavý a to se promítá do Tvého psaní. Je dobře, že píšeš...je dobře, že jsi:-)

0 0
možnosti
MV

Já vůbec netušil, kam vlastně jedu. A sejmulo mě to. Zdravím do pátečního Česka.

0 0
možnosti
PN

Jet podel hranice BiH a Chorvatska je jen pro silne zaludky. Je to hrozne smutna oblast. Pak jsou tam cedule "Pazi Mine" jako dalsi memento valky, ktera sice skoncila, ale rany po ni zustavaji. Bohuzel,je to jinak krasna zeme.

0 0
možnosti
MV

Ceduli o minach jsem neviděl. Ale dostali jsme školení, že po lesech kolem sami chodit nemáme. Opravdu divné pro člověka, který podobné rady nikdy nedostal.

0 0
možnosti
JZ

J23a74n 35Z47i19e27g95l89e73r

10. 10. 2019 18:57

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Pamatuju si ten první pohled. Dodnes slyším vyprávět jednoho mistniho.... Brrr. Válka je hnusná! ;-(

Marku tobě ale karmu, cítím to stejně. Měj se tam pěkně. My se taky máme ;-)

0 0
možnosti
MV

od rana troch prsi a cekame, kdy nas zavolaj do prace

vypada to az na odpoledne a tak jsem zustal v posteli s kefirem a compem, Bohunko

diky za cteni

1 0
možnosti
PN

Přesně tyto pocity jsem zažil v roce 2000 v Arménii. Seděli jsme kolem stolu, bavili se a najednou došlo na válku a zjistil jsem, že kolega chorvatský profesor Tomislav Ivsic (Kašlu na GDPR) velel před nedávnem protiletadlové baterii a Arméni z akademie věd, ministerstva i projekčních kanceláří leželi v zákopech bok po boku proti Azerbajdžánu. Neměl jsem čím přispět do diskuse - zaplaťpánbůh za to. Jenom se bojím, aby to vydrželo i našim dětem. To, co se odehrává v Londýně, Malmo, Paříži a jinde mne děsí. A bude to horší.

2 0
možnosti
MV

v Londyne, Malmo, Parizi a jinde proti sobe bojujou na ulicich se zbranemi a snaperi odstreluji lidi ze strech? a v Hampstead napr vyhanej sousedi sousedy? a podrezavaji jim krky?

1 0
možnosti
Foto

R^ Marku,

kdysi jsem tu měla blog, kterým jsem jako Ty varovala, jak jsou nějaké věci pro nás daleko a jak máme hlavně silná slova...že kdysi jsme ve firmě pro interiery hotelů měli jako dělníky ty kluky odtamtud, tehdy jich tu bylo dost...jeden vždycky jen mlčel, pil po práci a mlčel, koukal, makal, stál všude sám ...ten příběh tehdy...což tu nebudu psát,protože by mě pro tu nepředstavitelnou vyjevenou brutalitu vůči jeho šestičlenné rodině , jak je doma našel - tady v diskuzi myslím smazali...to řekl jen mistrovi...jak se šel pak rozumu zbavený pomstít ...taky...

Děly se tam tak nepředstavitelně hrozné věci... a soudce tu má svěšené ruce...

Před dvěma týdny jsem byla pár dnů v Polsku...Osvětim, Březinka...řeknu to takhle- měla jsem ban...a nepolepším se, nikdo ať tohle nečeká... pokud někdo vystartuje s nác -ionalismem a rasismem. Budu v rámci možností ještě "pevnější"

Vypadá to jako hrozný zážitek tam být a vidět to, viď? je ... Ale svým způsobem velké osobní obohacení, které člověka, Marku, utvrdí, jak důležité je právě v něčem pevným být:)

přeji nadechnutí a děkuju za reportáž

4 0
možnosti
MV

je to "skola", Radko. ale nemusela bejt. svuj nazor na takovou "situaci" jsem mel uz pred cestou sem, nic se nezmenilo. byl (ten nazor) jen dost drasticky potvrzen

0 0
možnosti
DS

Síla, Marku. Až se vrátíte, měl bys pak s fotkami objíždět školy a besedy, aby děti viděly, že vyprávění prarodičů o válce a rodičů ... není plácání prázdné slámy, že to existuje ještě dnes. Já byla za války v tehdejší Jugoslávii na univerzitě v Anglii a přišel za mnou na obědě vedoucí katedry historie s dotazem, jak je to možné, že si doposud měl za to, že my Slovani nejsme tak brutální bratrovrazi.

4 0
možnosti
MV

Daso, ja to nefotim. mam ty "fotky" v hlave a ve skolach by mel uplne stacit, v ramci vyuky o nacionalismu a populismu, dokument "Tenkrat na Balkane" (viz link)

a postreh vedouciho katedry: i kdyz Slovane, jsme jini, rekl bych, ale jeden nikdy nevi, jestli se nekde neobjevi novej Milosevic a stado tupounu, co dostanou do rukou kvery a hlavu budou mit vymastenou heslama a proklamacema

klidnej vecer do prahy preju a dekuju za cteni

1 0
možnosti
Foto

J64a49n 80H40o17r18n53í23k

9. 10. 2019 20:54

Zdravím na Balkán :-).

Taky jsem to zažil, i když ne takhle intenzivně, každý den. Ale v jednom malým městečku v Chorvatsku, kde jsem trávil půl dne, a taky mě z toho dost mrazilo.

0 0
možnosti
MV

nikdy by me nenapadlo, Jane, ze me to tak semele. zustavame tu na praci cele dalsi tri tydny a v hotelu jsou ubytovani vojaci, mlady chorvatsky kluci, kteri po hotelu chodej s kverama pres rameno, pistolema v zasobnicich a buhvi, co maj nacpany v sumkach navesenych ruzne po tele. kdyz jsem se v recepci ptal, co to znamena, bylo mi slecnou za pultem receno: za kopcem je bosna, ktera neni v schengenu a je nutne hranici chranit... fakt divnej pocit

0 0
možnosti
MV

kdyz se clovek dostane do mista jako ja, tak vsechny pohrby, pomluvy, honeni si ega, kiksy v cesky politice a podobne jdou dost stranou a mozek najednou zacne vic premyslet o Orbanovi, Le Pen, Okamurovi, Slotovi, Wildersovi a podobne

3 0
možnosti
  • Počet článků 1308
  • Celková karma 28,58
  • Průměrná čtenost 2415x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik