Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

R^ Naučil jsem se na některé diskuze pod určitými články už ani nekoukat. Tuším co tam bude...

1 0
možnosti
MV

dobre delate, Jiri

me jen zajimalo, jestli se moje nazory na film budou prekryvat nebo budou v rozporu. tak jsem se docetl...

diky za navstevu a pekny dny preju

0 0
možnosti
Foto

Vždycky se najde někdo kdo nakape jedu do číše...

Hezký večer, Marku

0 0
možnosti
MV

ale i podle toho "kapani" muzeme hodnotit jistou cast spolecnosti, Nado

peknej vecir i Vam a diky za cteni

0 0
možnosti
Foto

Karma.Ruzni zoufalci bez úspěchu a domu si těmi plivanci asi zlepšují život...ve skutečnosti vlastně dost smutné.Zit v beznaději a hlouposti...

1 0
možnosti
MV

vidim to stejne, Zdenku

diky za cteni

0 0
možnosti
JU

J68o34s97e57f 77U85l53m49a70n

10. 2. 2021 16:50

Nemyslím si, že by u nás platilo, že úspěch se neodpouští, jak se mnozí včetně vás snaží sdělit. Je to mýtus. Spíše jde o to, že některé celebrity jsou lidem nesympatické. Nevšiml jsem si, že by třeba někdo kritizoval například doktora Pomahače, lidé většinou fandí úspěšným sportovcům, kteří se umějí chovat (Sáblíková, Ledecká, Pastrňák, Souček,...). Naopak vidím problém v tom, co se dnes děje, kdy příslušnost k nějaké menšině jistá skupina lidí automaticky bere jako plus. To, co se děje (nejen) v USA je velká trapárna i nespravedlnost. "Pozitivní" diskriminace je zrůdnost, zrovna tak jako různé diverzifikační kvóty. Tady hledejte hlavní problém. Na druhou stranu...reakce pod článkem o Bendigovu novém bydlení se mi také nelíbí. Osobně proti němu nemám vůbec nic a co se týče jeho sousedky Bagárové, na tu mám velmi pozitivní názor (a dokázal bych vyjmenovat spoustu důvodů, proč). V případě Romů je to ale těžké, ano, někteří lidé z majority je skutečně nemají rádi natolik, že nedokáží ocenit ani ty z nich, kteří by si to zasloužili. To je fakt, ale je to přístup, který stojí na reálných základech a podobný princip se vyskytuje v jakékoliv společnosti, jen je v ní zaměřen na jinou skupionu. Co se týče tolerance homosexuálů, ta je u nás poměrně vysoká a už před mnoha lety vyzněly ankety pro ČR v tomto ohledu příznivě. Pamatuju si na různé parodie chlapeckých skupin staré cca 10 let, které zesměšňovaly některé chlapecké skupiny a ty pocházely z USA...čili nemyslím si, že bychom byli nějakým ostrůvkem netolerance. Rozhodně bychom se ale neměli vydávat cestou, kterou nám nyní ukazují například američtí "demokraté".

16 0
možnosti
MV

ja mam za to, ze o mytus nejde - kazdy vidime veci a pribehy subjektivne.

ani mne se nelibi komentare nekterych - proto jsem tento blog napsal. a americke, jak Vy pisete, "demokraty" bych sem nepletl. ale jak jsem shora napsal - kazdy mame subjektivni nazor

dekuju za cteni a hezky dny preju

0 0
možnosti
IB

Film jsem v létě viděla a zaujal mně. Pak jsem ale pátrala po skutečnostech v životě "Šarlatána" a hodně mně zklamalo, že ten příběh je z velké části postaven na fikci, neexistuje postava, kterou ztvárňuje Juraj Loj a vlastně celé vyústění příběhu, které jsem po shlédnutí považovala za pravdivé a ohromilo mně, je vlastně taky fikce. Nějak to nedokážu skousnout, i když vím, že ambicí paní Holland nebyl životopisný film

0 0
možnosti
MV

je to film, Ivano, ne doku na zaklade "true story"

a jako film je, podle meho nazoru, jednim z nejlepsich z poslednich let

diky za cteni a hezky dny a dalsi filmy preju

2 0
možnosti
JS

Musím se zastat filmů pana Trošky, on nikdy neaspiroval na nějaké nominace on chtěl pobavit většinového diváka a nic víc. I náročný divák , má v životě chvíle kdy si potřebuje lidově řečeno odfrknout nebo žehlí prádlo a pro tyto chvíle jsou tyto filmy ideální.

Pokud jde o toleranci čtenářů , myslím si , že to nebude tak hrozné. Ale je to reakce na to co se na nás z médií valí . Samé negativní věci a čím hůř. tím líp.

Jinak karmaR^.

9 1
možnosti
MV

tak to mame stejny nazor: filmy pana Trosky jsou fakt dobre treba k zehleni. i kdyz ja osobne si k tyhle hnusny cinnosti radsi pustim nejakou fajn muziku.

a taky jsem mel za to, ze ceska spolecnost je tolerantni - nekolikrat jsem to i tady dal na vedomi. dnesni brouzdani v diskuzich ale moje presvedceni o toleranci Cechu vuci mensinam trochu na vazkach.

dekuju za cteni a jestli jste Sarlatana jeste nevidel - moc doporucuju

2 0
možnosti
EH

Komentář, že je tam málo černochů, není hanění filmu, ale aktuálního dění na Západě, kdy film bez černochů nemá šanci. BAFTA dokonce určila pravidla, že soutěžit smí pouze "diverzní" film/seriál. Oscar už řešil kritiku, když nevyhrál černoch cenu.

Od vás je zase podpásovka logická zkratka typu divák, kterému se nelíbil Šarlatán --> milovník Trošky a Ulice. Film jsem neviděla, tak nemohu posoudit.

Ale viděla jsem třeba Bridgertonovi a černí herci v historických kostýmech mi prostě vadí. Ano, jsem rasistka, ale představte si ten humbuk, kdyby natočili Sever proti Jihu s černými pány a bílými otroky. Nebylo by to zesměšňování těžkého údělu předků Afroameričanů?

30 0
možnosti
MV

ano, jak zdola pisu k prispevku Davida S.: v kazde lidske cinnosti se dockame dobrych i blbych doporuceni a nekterym jsou i blba doporuceni dobra k haneni

jestli byl nebo nebyl pan Mikulasek bisexualni neni hlavnim sdelenim filmu. od teto skutecnosti se ale odrazeji ti, kteri nehodnoti film, ale pouze nektere charaktery v nem a pak je vsechno ironizovano. zda se Vam tenhle pristup normalni?

0 0
možnosti
Foto

Marku, tyhle "předpisy a doporučení" kolik má být ve filmu a při jeho výrobě znázorněno a zaměstnáno sexuálních a etnických menšin, budou zhoubou filmu. Jinak si myslím, že česká společnost je celkem tolerantní a na Šarlatána jsem zvědav.

14 0
možnosti
MV

jsou, jako v kazde cinnosti, dobra a blba "doporuceni"

ale o to vlastne ani tak nejde. nekterym Cechum jsou dobra i blba doporuceni, Davide - viz vybrane komentare z dnesnich diskuzi

diky za cteni a mejte se fajnove

1 0
možnosti
JL

Ano, šance by to zvedlo...a kolem něj víc žen a lesbičky...

0 0
možnosti
MV

transgender sestricky..., Jirko

a tim by podobnym "kritikum" utreli nudle z nosu

diky za cteni

0 0
možnosti
  • Počet článků 1309
  • Celková karma 29,99
  • Průměrná čtenost 2417x
muzskej, co rad zije

Seznam rubrik